2022-02-22 09:20:45• hírek • közlemény

A Bulát tetőre kirándultak a Pro Natura csapat tagjai

Vasárnap reggel több mint 30 kiránduló gyűlt össze a szatmárnémeti vasútállomáson, hogy a 8 órai vonattal útnak induljanak Nagybánya irányába. Bányán kiegészült a csapat néhány helybéli túrázóval, de voltak olyanok is, akik Szatmárnémetiből autóztak odáig. 

A Pro Natura csoport hétvégi kiránduló csapata így 40 fősre duzzadt, ennyien buszoztak át a városon, hogy a Fernezely völgyéből kikapaszkodjanak egy erdei úton a Bulát tetőre.


A túrát ismét Kocsis Endre szervezte, ahogy a korábbiakat is – múlt vasárnap például a Sikárló völgyébe kalauzolta el a természetbe vágyókat, akik egy több mint 15 kilométeres patakparti gyalogtúrán szellőztethették a tüdejüket. A mostani kirándulás rövidebb volt, viszont kicsivel nagyobb volt a szintkülönbség. Ennek ellenére is a könnyebb túrák közé volt sorolható, hiszen senkinek sem jelentett gondot a teljesítése.


A csapat jókedvűen vágott neki a domboldalnak, vidáman taposta mindenki a havat, és az élboly tagjai még egy őzikét is láttak az erdei úton, aki azonban hamar lelépett a völgy irányába.


Körülbelül 3 kilométernyi emelkedő után ért fel a társaság a Bulát tetőre, ahol előkerült a kisüsit, házi likőr, bor, és koccintottak a szülinapos egészségére. Majd jó étvággyal elfogyasztották az otthonról hozott elemózsiát, egymást is kínálgatva a finomságokkal. Az időjárás kegyes volt: nem volt hideg, tiszta volt az idő, így jól be lehetett látni a környéket, és időnként a nap is ki-kisütött.


Az ebéd után a csapat visszaindult azon az útvonalon, melyen felment, így újból megcsodálhatták a pazar kilátást. A túraútvonalról nagyszerűen látszott a Rozsály-csúcs, valamint a Fernezely völgye: a falu sorakozói házai a patak mentén és a gyűjtőtó is a gáttal. Szemügyre lehetett venni továbbá a közeli Hizsa-, a Szilas-, az Osztra (Kakas), a Strâmba- és a Văratec csúcsokat. Ugyanakkor - a szép időnek hála – jól látszott távolabb a Szatmár és Máramaros megye határán magasodó Kisköves (Király) csúcs és mellette a Cigány csúcs is.


A társaság picit elfáradva, de annál jókedvűbben érkezett le a buszmegállóba, majd az állomásra, ahonnan hazavonatoztak a 15:40-es járattal.


A túra élvezetesnek bizonyult, a látnivalók gyönyörűek voltak, az időjárás kedvezett és a társaság is nagyszerű volt – a Pro Natura csapat tagjai kellemesen elfáradva és nagyon jó hangulatban érkeztek vissza Szatmárnémetibe.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: